Onze sieraden: Verzorgingstips

Om je Fine Fellow in topconditie te houden geven we je graag een aantal verzorgingstips.

Oxidatie

Sterling zilver oxideert wanneer het in contact komt met de huid, parfum of huidcrèmes. De beste preventie: veelvuldig dragen. Dus als je Fine Fellow zich niet van je zijde wijkt polijst hij zichzelf. Wel is het beter om je hem niet te dragen tijdens douchen en baden, slapen of tijdens inspannende activiteiten.

Milde reiniging

Een lauwwarm zeepsopje en een zachte tandenborstel doen wonderen.

Nieuwe glans

Gebruik een zilverpoetsdoek om je Fine Fellow weer laten schitteren.

Let op!

Gebruik geen zilverpoetsmiddelen of dompelbaden. Deze zijn te agressief en kunnen het oppervlak van je sieraad beschadigen.

Vergulding

De vergulde Fine Fellows zijn gegalvaniseerd en kunnen gevoelig zijn voor contact met huidcrème, parfum en transpiratie. Ook hier is het aan te raden je sieraad niet te dragen tijdens douchen en baden, slapen of tijdens inspannende activiteiten.

Opnieuw vergulden

Wanneer de vergulding na verloop van tijd verslijt schijnt het zilver van je Fine Fellow door de vergulde laag heen. Wil je je favoriete sieraad van een nieuw jasje voorzien dan vergulden we deze voor een redelijk bedrag graag opnieuw voor je.

Reparatie

Heeft je Fine Fellow een blessure opgelopen en moet hij gerepareerd worden? Wij bekijken graag samen met jou hoe we dit het best aan kunnen pakken. Zo zorgen we voor een uitstekende reparatie tegen een eerlijke prijs.

 

Onze sieraden: Materialen

Messing

Legering van koper en zink.

Brons

Legering van koper, zink en mangaan.

Zilver

Wij werken uitsluitend met sterling zilver, een legering van 92,5% fijn zilver en 7,5% koper. Tijdens de laatste bewerking krijgen de sieraden een hoogglans gepolijst oppervlak.

Zilver antiek

Onze vintage look waarbij het zilveren sieraad na het polijsten met een oxide gezwart wordt en daarna nogmaals wordt gepolijst.

Zilver geelgoud verguld

De geelgoud vergulde sieraden zijn van een laag 18ct goud voorzien. Deze gegalvaniseerde laag wordt door een gespecialiseerd bedrijf op het zilveren sieraad aangebracht.

Zilver roségoud verguld

De roségoud vergulde sieraden zijn net als de geelgoud vergulde sieraden door een gespecialiseerd bedrijf voorzien van een laag 18ct goud. Deze roségouden laag wordt na verloop van tijd donkerder door het koper in de goudlegering dat in aanraking komt met zuurstof in de lucht.

Geelgoud 14ct

De samenstelling van de 14ct geelgoud legering is: 58,5% fijngoud; 30,1% fijnzilver en 10,5% koper. Middels een stempel is het goudgehalte op het sieraad aangebracht.

Roségoud 14ct

De samenstelling van de 14ct roségoud legering is: 58,5% fijngoud; 10,0% fijnzilver; 31,0% koper en 5,0% zink. Middels een stempel is het goudgehalte op het sieraad aangebracht.

© 2021 - 2024 Fine Fellows Onlineshop | sitemap | rss