Het ontstaan van Fine Fellows

Voor Constanze Charlotte Schreiber begon het verhaal in de jaren 90. Door haar groot enthousiasme voor het berijden van IJslandse paarden ging ze op zoek naar een handgemaakt sieraad die deze schoonheid omvatte, maar deze bleek onvindbaar. Als toenmalige tiener ging ze daarom zelf aan de slag. Ze sneed een wasmodel voor het sieraad die haar liefde voor het IJslandse paard weerspiegelde en liet deze daarna door de plaatselijke goudsmid in goud gieten. Kjarni was geboren.

Over-Ons.jpg
constanze_island_800-800.jpg

Meer modellen volgden: de smalle gedetailleerde Tölter Lagsi, Knapi II het keltische symbool dat paardenliefhebbers over de hele wereld verenigt en de expressieve Elska. De passie was aangewakkerd en Constanze besloot zich verder te bekwamen in het vakmanschap. Na een technische opleiding tot goudsmid in Duitsland en een artistieke studie aan de kunstacademie te Amsterdam, richtte zij het label Fine Fellows op.

Inmiddels is de kudde uitgegroeid tot een breed assortiment hangers, halskettingen, armbanden, oorbellen, charms en hoofdstelsieraden. En dit is nog maar het begin van een onuitputtelijke bron aan ideeën die nu alleen nog wachten op de uitvoering ervan.

We bezochten IJsland, de natuurlijke habitat van het IJslandse paard in een woest en puur landschap. Een inspireerde reis waar we nog dagelijks energie uit putten. De mooiste momenten van ons IJslands avontuur hebben we voor je samengevat in een korte film.

© 2021 - 2024 Fine Fellows Onlineshop | sitemap | rss